Visionen för Street Church

Street Church Sverige

liten-SC

Streetchurch är en organisation, ett nätverk av kristna från olika kyrkor och samfund, som tröttnat på att sitta kvar i de allt glesare kyrkobänkarna. Människor som vet att de är bärare av världens bästa budskap!!! … och som inte kan hålla tyst.

Streetchurch är en Jesusrörelse, människor som beslutat sig för att ta Jesus ut till folket!

I nätverket finns det "vanliga kristna” som vill finnas ute på fredag- och lördagsnätter och bjuda på fika, samtala och hjälpa människor som behöver hjälp. Och som vill vara närvarande på festivaler, folkfester, krogar, innemiljöer … kort och gott … där människor finns!

Man skulle kunna säga att det är ”gatans kyrka”!! Ibland gör vi gemensamma större satsningar, då vi är på större event med banderoll och full utrustning, men mestadels finns vi på plats i svenska städer och samhällen i mindre grupper. Föreningen är ganska ny … men vi är på gång … kanske möter du oss i din stad …

Välkommen fram till oss och ta ett snack, en fika eller om du behöver hjälp, vill vi försöka hjälpa dig så långt som vi kan. Det är för din skull vi finns ute på stan.

Street Church - stad

Möt oss där vi finns på fredag och lördags kvällar… vi bjuder på en enkel fika, har alltid biblar med oss. Vi är från olika kyrkor, bakgrunder och i olika åldrar. Men alla brinner vi för att finnas tillhands för dig på sta´n! Vårt viktiga budskap gäller Jesus. Men du får gärna samtala med oss om det som känns viktigt för dig. Vi vill också vara ett ”bollplank” för dig som brottas med de existentiella frågorna i livet.

Vi finns också till hands för dig som inte mår så bra och behöver få tid till att samtal och kanske också be med en förtroendeperson. Vi har även pastorer med i nätverket. Men även för dig som upplever livet som en fest – vill vi vara en naturlig samtalspartner. Kan vi hjälpa till praktiskt – gör vi även det – så långt vi förmår.

Vi är uttalat Jesus - troende. Vår tro är något som vi både känner oss stolta och glada över.Vi har respekt för alla människor och ser inget problem i att föra dialog med människor av olika tro och uppfattning. Vi samarbetar gärna med andra för att förbättra miljö och stämning på de platser vi finns representerade. Vi har som mål att söka vår stads (samhälles) bästa!!

Streetchurch – festival

Hela sommarhalvåret möter du oss på de större festivalerna i Sverige, men även i våra grannländer finns vi med team. Vi har liksom stadsteamen alltid biblar med oss. Dessutom vill vi finnas med i festivalstämningen och vara tillsammans med människor som finns ute på olika festivaler och arrangemang.

Vårt viktiga budskap på festivaler liksom i städerna är Jesus! Vi är mycket klara på vem vi tror på och att vi tror att Jesus lever och vill hjälpa varje enskild människa. Vi är dessutom ganska flexibla och brukar förutom att vi är samtals- och bönepartner också hjälpa till med lite av varje för att göra livet lite lättare för festivaldeltagare. Till exempel genom att bjuda på saft eller vatten, trösta, eller att ringa efter hjälp när det behövs.

Framtiden….

DSC_0501Vi är i grund och botten otroliga optimister – utan att fördenskull blunda för att behoven i våra städer, inte minst bland unga blir allt större och hjärtskriande – allt medan medkänsla och förmåga att känna empati minskar på ett otäckt sätt.

Vi känner att vi inte bara kan sitta i kyrkan, eller för den delen framför Tv´n med chipsskålar och Coca Cola. Vi vill finnas med i matchen, ”spela boll på bollplan” istället för att bara lämna fältet fritt för negativa krafter. Vi är faktiskt beredda på att slita och också frysa för att vara med och förändra till det bättre. Det är därför du möter oss sena kvällar och nätter på sta´n och på festivaler.

Du är här: Home Om oss