LenaFem år lång mardröm

När mina föräldrar separerade var jag tio år gammal. Det kändes rätt ok eftersom min pappa hade styrt familjen på ett osunt sätt. Jag ville bo hos mamma, men pappa bestämde att jag skulle bo med honom. Det var ingen som berättade för mig att jag själv hade rätt att välja var jag ville bo. Mamma försökte få vårdnaden om mig och hade kontakt med socialen under fem år, men förgäves.

Samma år jag fyllde tolv flyttade båda mina större syskon hemifrån. Då började en tid för mig, som jag närmast vill beskriva som en fem år lång mardröm. Min pappa började förgripa sig på mig. Ju längre tiden gick, desto värre blev övergreppen. Jag var rädd. Konsekvensen blev att jag var tyst. Pappas bror hade mördat sin flickvän, och jag trodde att även min egen pappa var kapabel till att utföra våldsgärningar.

heli

Klassens hackkyckling

Redan i unga år kom jag i kontakt med ockultism, som till slut höll på att förstöra hela mitt liv.
Jag var åtta år gammal, när vi flyttade från Finland till Sverige. Att komma till ett främmande land, vars språk man inte kan och börja i skolan, där man inte förstår ett ord av vad som sägs är en svår omställning för vem som helst.

För mig var det rena rama katastrofen. Jag förstår mycket väl, de invandrarbarn/flyktingbarn som har det kämpigt på olika sätt, när de inte kan använda språket på ett, för dem själva, tillfredsställande sätt. Istället använder man kroppsspråket, som ibland kan få tråkiga följder, t ex slagsmål.

Du är här: Home Kristen tro Livsberättelser